Αυτοκίνητα - Ακινησία οχήματος

                              ΚΑΤΑΘΕΣΗ   ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ   ΑΚΙΝΗΣΙΑ   ΟΧΗΜΑΤΟΣ   ( Νοέμβριος 2012  )  

 

Η  κατάθεση πινακίδων με δήλωση ακινησίας στην αρμόδια ΔΥΟ που ανήκει ο κάτοχος του οχήματος ( όπως προκύπτει από την άδεια κυκλοφορίας ) είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να απαλλαγείτε  από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Μπορεί να γίνει για έναν χρόνο καθώς μετά οι πινακίδες επιστρέφουν στην Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Περιφέρειας και πλέον θα πρέπει κανείς να  βγάλει καινούριες πινακίδες αναλαμβάνοντας και το κόστος ή να εξάγει ή να εγκαταλείψει το όχημα .

Ο ενδιαφερόμενος και θα πρέπει να έχει μαζί του:

·              Πινακίδες κυκλοφορίες

·               Πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας

·                Εξουσιοδότηση αν είναι άλλο πρόσωπο από τον ιδιοκτήτη

Στη αίτηση θα πρέπει να δηλωθεί ο χώρος στον οποίο θα σταθμεύσει το όχημα όσο είναι εκτός κυκλοφορίας. Κάποιες εφορίες ζητούν να αποδείξει ο ιδιοκτήτης μέσω του Ε9 ότι έχει στην κατοχή του θέση στάθμευσης ή αλλιώς να προσκομίσει μισθωτήριο από παρκινγκ.

 Εναλλακτικά  με  υπεύθυνη δήλωση ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. έχει δική του αυλή ή κάποιον άλλο χώρο για να θα σταθμεύει το όχημά του όσο καιρό δεν θα έχει πινακίδες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταθέσει κανείς πινακίδες είναι να έχει εξοφλήσει το σύνολο των τελών των προηγούμενων ετών.

Σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη και θέλετε να πάρετε πίσω τις πινακίδες για να ξαναβγάλετε στην κυκλοφορία το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να κάνετε αίτηση στην εφορία και να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας των μηνών που απομένουν + 1-2 μήνες προσαύξηση

Επίσης αν θέλετε να πάτε το αυτοκίνητο στο συνεργείο το διάστημα που είναι σε ακινησία, μπορείτε να πάρετε προσωρινές πινακίδες μερικών ημερών από την εφορία οι οποίες έχουν κοστίζουν 3 ευρώ ημερησίως.

Η πινακίδα αυτή είναι προσωρινή από χαρτόνι κι επιστρέφετε πίσω στην εφορία.